Плажове


Черноморец лежи на живописен полуостров леко вдаден навътре в морето. Курортното селище разполага с общо пет плажни ивици, четири от които са с просторни пясъчни плажове, а единият с красиви скали. Всеки един от плажовете е различен сам по себе си. Тук може да намерите както спокойни, самотни, така и оживени плажове.

 

Разстояние от Къща Стоянови до плажовете:

  • Централeн плаж – на 10 минути пеша – оживен плаж със златист пясък, с топли и плитки води, удобен за семейства с деца. Има и кей за риболов. Тук можете да се забавлявате много: да карате водно колело, джет, да скачате на батут разположен в морето, да се катерите на айсберг, също разположен в морето, да се возите на банан или да се спускате на водна пързалка. На отсрещния бряг се виждат Слънчев бряг, Несебър и Поморие.
  • Плаж на бившия къмпинг Черноморец (сега Флорес гардън) – на 5 минути пеша – усамотен плаж със златист пясък и малки заоблени камъчета. Има и горичка. От плажа се виждат вилно селище Червенка и остров Св. Иван.
  • Плажът на живописния скалист бряг – на 10 минути пеша – усамотен плаж, идеален за скокове във вода и риболов. Особено привлекателни за любителите на уединението са малките заливчета между живописните скали, където можете да се припичате и къпете, скрити от чужди погледи. От плажа се вижда остров Св. Иван.
  • Плаж къмпинг “Градина” – на 25 минути пеша – оживен плаж със златист пясък. Плажната ивица се простира от Черноморец до Созопол. Подходящ е за водни спортове – летене с парашут, водни ски, джет, сърф, банан, водно колело. От плажа се виждат вилно селище Червенка, Созопол и остров Св. Иван.
  • Плаж “Вромос” – на 20 минути пеша – все още почти непосещтавана огромна плажна ивица със сребрист пясък и кристално чиста вода. Плажът е много подходящ за деца – водата е топла, спокойна и плитка десетки метри навътре в морето. От плажа се виждат Сарафово, Бургас и Атия.

 

Високите температури на въздуха и водата ви дават възможност да се любувате на морето до късен следобед. Летните горещини се понасят леко благодарение на освежаващия морски бриз.

Плажовете са безопасни и чисти. Осигурени са със задължителните спасителни постове и сигнализация.