Плажове

Черноморец разполага с общо пет плажни ивици, четири от които са с просторни пясъчни плажове, а единият с красиви скали. Всеки един от плажовете е различен сам по себе си. Тук може да намерите както спокойни, самотни, така и оживени плажове.

Разстояние от Къща Стоянови до плажовете:

  • Централeн плаж Черноморец – на 10 минути пеша – оживен плаж със златист пясък, с топли и плитки води, както и спасителни постове, удобен за семейства с деца. С голям брой заведения в непосредна близост. С възможност за риболов, както и пристанище от където ежедневдно потеглят корабчета за разходка.

  • Плаж на Еко къмпинг Черноморец – на 5 минути пеша – оживен плаж със златист пясък, предпочитан от много семейства с деца, заради чистотата и трите спасителни поста. За големите се предлагат масажи с предварителна резервация. На самия плаж има ресторант на по високи цени, а на няколко метра от плажа и на по достъпни.

  • Плажът на живописния скалист бряг – на 10 минути пеша – усамотен плаж, идеален за скокове във вода и риболов. Особено привлекателни за любителите на уединението са малките заливчета между живописните скали, където можете да се припичате и къпете, скрити от чужди погледи.

  • Плаж къмпинг “Градина” – на 25 минути пеша – оживен плаж със златист пясък. Плажната ивица се простира от Черноморец до Созопол. Подходящ е за водни спортове – летене с парашут, водни ски, джет, сърф, банан, водно колело.

  • Плаж Вромос – на 20 минути пеша – плажната ивица започва от Черноморец и завършва при Атия. Пясъкът е сребрист а водата кристално чиста. Плажът граничи с горичка и има естествен вид. Подходящ е за деца заради топлата, спокойна и плитка десетки метри навътре в морето вода.

Високите температури на въздуха и водата ви дават възможност да се любувате на морето до късен следобед. Летните горещини се понасят леко благодарение на освежаващия морски бриз.